Doakan Kejayaan Seluruh Umat Islam di Dunia.. #PrayForUmmah
Rabbir Yassir Wala Tu'assir Rabbi Tammim Bil Khair

Tuesday, 31 July 2012

Permulaan di Semester 2 #GMi

Alhamdulillah.. lepas sudah semester satu yang penuh dramatik dan sketsanya.. Berkat doa dari semua pihak dan usaha aku melangkah arus ke semester dua.. semester ni aku byk juga list2kan apa yang perlu aku elakkan dan apa yang perlu ditambah untuk lebih baik dalam menjalani hari-hari yang mendatang dalam semester nih..   First kelas.. aku introkn dengan cisco..

Haha.. Ni la buku cisco : network fundamentals.. lecturer aku bagi pinjam jap.. dia nak bagi inspirasi cisco ni kan kami semua.. haha ambik syarat jap nak jadi masta.. Insya-Allah.. :)

lepas tu aku main2 la dengan perabot berkabinet nih...
Inilah kabinet untuk router, switch... sesiapa yang ambik course network dia akan lebih memahami... hehe
coding ni kena ingat.. kalau tak.. tak jadi la server korang... #Request time out :P
dan tidak tertinggal dengan nak buat configuration network ni untuk menetapkan perjalanan server antara PC lebih teratur..

p/s : hehe.. buat kejap je.. lepas tu kami bergusti kat belakang... hihi