Doakan Kejayaan Seluruh Umat Islam di Dunia.. #PrayForUmmah
Rabbir Yassir Wala Tu'assir Rabbi Tammim Bil Khair

Friday, 28 December 2012

Ukhuwah with them all (ReUniOn BbQ pArTy)

Alhamdulillah.. reunion BBQ dapat berjalan dengan lancar pada 26 Disember yang lepas selepas sembahyang maghrib kami berkumpul dan menyediakan peralatan dan bahan-bahan yang telah dibeli..
Antara gambar-gambar kemeriahan BBQ kami :)






semua yang terlibat tapi ada lagi gang tapi yang malu nak bergambar..


nyum3... hihi :)



Proses membakar ayam dan juga kerang

Ikan bakar versi kami.. hehehe..

Kerang berlemon.. 

Antara geng2 yang menjayakan.. ada lagi xsempat nk masuk bergambar..

Antara menu BBQ kami
  1. LaHoney Chicken Spicy 
  2. Virgin Cockles Lemon grass with Sambal Belacan 
  3. Sausage Grill 
  4. Tropedo Satay -Chicken , Meat and Perut 
  5. Siakap Costa Vista Grill 
  6. Craby Crab Fushh 
  7. Pari Pearl Dream 
  8. Keli Holywood Grill 
  9. Laksa Mutiara 
  10. Domino Pizza 
  11. Durian

Alhamdulillah.. tersangatlah kenyang.. moga ingatan ukhuwah antara kami tidak akan terputus.. hope ampa semua berjaya dalam kerjaya masing2.. see u again :)

Ehem2: Siap bawak balik rumah.. tapaw2.. bwk balik sambil menonton astro.. hihihi... last sebelum ending BBQ, hasrul kena balik planta for his birthday.. 



Wednesday, 12 December 2012

Final Exam Bermula~ #Semester 2 @GMi

Assalamualaikum.. ermm.. hari ni baru je aku lepas jawab paper english.. esok pulak mathematics, lusa german language (maklumlah belajar kt German-Malaysia Institute, wajib ambik subjek ni..) minggu depan, kertas network dengan programming... lepas tu fly la aku ke penang.. hohoho~.. tapi sebelum itu.. kena jawab paper exam elok2.. baru la tenang nak balik kampung nanti.. hihi ^_^

Gambar kampus GMi dari Hostel..

Semoga Allah membuka jalan, hati dan mindaku waktu jawab exam nanti..Doakan aku..YA FATTAH YA A'LLIM..Yang Maha membuka jalan yang lurus, Yang Maha berilmu...kurniakanlah sedikit kepadaku kecergasanMu dan kebijaksanaanMu..agar mudah aku menjawab soalan peperiksaan nanti..AMIN......
psss..: Doakan eh kawan2 :) semoga dapat yang pointer terbaik.. Insya-Allah..

Saturday, 25 August 2012

Selamat Hari Raya~!

Banner Hari raya aku.. home make design.. hihi
Assalamualaikum.. Alhamdulillah tahun ni dapat aku beraya di kampung halaman selama seminggu.. maklumlah dapat cuti seminggu kan.. so aku gunakan masa aku ni pergi melawat kawan2 dan saudara terdekat... So banner aku tetap ada untuk setiap tahun hari raya nih.. maksud banner ni bukan nak tunjuk design aku ni cantik ke idak... tapi aku ada mesej yang amat bermakna di hari raya ni.. sebenarnya hari raya adalah platform untuk kita saling bermaafan.. bak kata "buang yang keruh, ambil yang jernih". lupakan yang lama, mulakan yang baru.. islam juga menggalakkan kita supaya tidak bermusuhan sesama sendiri..

Dari Anas bin Malik r.a. bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya : "Janganlah kamu saling membenci, saling mendengki dan saling bermusuhan, tetapi jadilah kamu hamba-hamba Allah yang bersaudara. Tidak halal seorang Muslim mendiamkan (tidak menyapa) saudaranya lebih dari tiga hari."(Hadis Shahih Riwayat Muslim)

Saja nak promo baju raya nih.. hehe.. 
Macam mana dengan hari raya korang, mesti hebat kan.. Dalam keseronokan kita menyambut Aidilfitri, tak lupa juga buat saudara kita di Palestin, Iraq dan bumi-bumi islam yang ditindas oleh orang2 kafir yang ingin hancurkan islam.. semoga mereka2 itu akan mendapat hidayah Allah suatu hari nanti.. amin...

Mengenai cerita raya anda.. meh kita kongsi yop... ok nih cherita aku.. Pagi2 raya... bangun subuh, solat berjemaah bersama ayah tersayang... lepas tu.. tolong mak aku siapkan apa yang patut... mandi di pagi raya.. pakai baju baru, siap yang wangi-wangian.. hihi.... ambik kunci (orang kedah panggil suis) hidupkan moto kriss aku... apa lagi.. race ke Masjid Negeri Pulau Pinang.. (helmet aku tak bawa pun, polis raya kan.. hihi).. sembahyang raya... dengar khutbah raya.. dan balik la ke rumah.. (lapaq) makan la pagi sambil tengok tv... selepas tu, aku pergi ziarah ke rumah kawan2, saudara terdekat.. Alhamdulillah aku masih dapat duih raya walaupun umur dah 21 tahun yaww... tapi orang kata aku baru umur 18 tahun, depa puji aku muda atau depa kata aku tak matang lagi ha.. xpalah orang puji kita terima ajelah.. ok inilah cerita raya aku yang tak berapa gempak sangat.. kalau korang rasa raya korang gempak.. share ya :) jumpa lagi, Assalamualaikum..




Wednesday, 22 August 2012

Ya Allah, Engkau Jangan Sesekali mematikan hati ini

Ya Allah, Engkau Jangan Sesekali mematikan hati ini,
Engkau jangan biarkan hati ini terus keras daripada menerima hidayah dan taufiq-Mu,
Jauhilah aku daripada hijab antara aku dengan Engkau,
Aku dapat rasakan bahawa hati ini di saat ini kian malap,
Tanpa nur-Mu,


Aku rasa seolah hati ini kian jauh daripada mengingati-Mu,
Semakin jauh dari keikhlasan kepada-Mu,
Kembalilah aku ke jalan-Mu,
Dekatkanlah aku kepada Kalam-Mu,


Biarlah Engkau campakkan rasa rindu dan cinta kepada-Mu,
Dekatkanlah aku kepada mereka yang soleh,
Dekatkanlah aku kepada majlis ilmu dan zikir,
I want to recharge my iman and heart, ya Allah,


Dulu ku akui bahawa diri ini pernah diselimuti dengan ‘zhulumat’
Aku cuba berusaha keluar daripada kepompong kegelapan itu,
Aku yakin dengan bantuan-Mu Ya Allah,
Aku mampu berubah,
Laksana bagaimana Umar al-Khattab boleh berubah daripada zaman ‘jahil’ kepada zaman ‘nur’
Kembalikanlah aku kepada fitrah yang cintakan kebaikan
Yang menurut perintah-Mu dan meninggalkan larangan-Mu


Moga Ramadhan kali ini benar-benar ‘membina’ diriku untuk berhadapan bulan-bulan yang mendatang.

P/s : kejap lagi nak keluar pergi bazar ramadhan dengan kekawan..

Tuesday, 31 July 2012

Permulaan di Semester 2 #GMi

Alhamdulillah.. lepas sudah semester satu yang penuh dramatik dan sketsanya.. Berkat doa dari semua pihak dan usaha aku melangkah arus ke semester dua.. semester ni aku byk juga list2kan apa yang perlu aku elakkan dan apa yang perlu ditambah untuk lebih baik dalam menjalani hari-hari yang mendatang dalam semester nih..   First kelas.. aku introkn dengan cisco..

Haha.. Ni la buku cisco : network fundamentals.. lecturer aku bagi pinjam jap.. dia nak bagi inspirasi cisco ni kan kami semua.. haha ambik syarat jap nak jadi masta.. Insya-Allah.. :)

lepas tu aku main2 la dengan perabot berkabinet nih...
Inilah kabinet untuk router, switch... sesiapa yang ambik course network dia akan lebih memahami... hehe
coding ni kena ingat.. kalau tak.. tak jadi la server korang... #Request time out :P
dan tidak tertinggal dengan nak buat configuration network ni untuk menetapkan perjalanan server antara PC lebih teratur..

p/s : hehe.. buat kejap je.. lepas tu kami bergusti kat belakang... hihi

Friday, 27 April 2012

Sanah Helwa Ridz #Edisi 21 Tahun

Assalamualaikum semua.. Alhamdullilah.. Birthday tahun ni sangat best. Entah kenapa, walaupun sederhana. Nikmat itu terasa. Terima kasih buat teman2 yang sudi belanja di hari istimewa saya.. saya amat menghargainya..



Apa-apa pun..yang pasti usiaku semakin hari semakin kehadapan untuk hidup atas muka bumi ini..Kesimpulannya, semakin berdetik masa berlalu, semakin pendek usia kita.. moga2 usiaku di penghujung ini penuh dengan keberkatan hidup..dan amal2 islamiah.. Doakan kesejahteraan aku yaww..

P/s : balik kampung jap.. Alhamdullilah, sebelum balik.. selesai juga PBL EET dengan group aku td... hehe

Sunday, 1 April 2012

Cara Mengatasi Handphone Android Yang Tidak Boleh Start Atau Boot Loop


dah kena virus kemalasan update blog aku ni. Bila bengang baru cari blog. Haha..

Ketidaktenteraman berlaku kat aku ni. Seminggu ni aku tidak akan bersama dengan telefon baru aku. Hantar dobi.. ops anta bengkel la. Adoi tak suka betol. Macam-macam masalah juga bila kita pakai telefon yang lebih updated ni. Kalau korang kurang kewarasan baik pakai telefon biasa je. Sejak pakai fon ni, antara masalah yang sering aku alami seperti force close application, restart sendiri dan sekarang masalah tak mau start (keluar logo sahaja). Masalah yang akhir ni lah yang buat telefon aku kena berjauhan dengan aku buat seketika. cett!

Aku nak repair sendiri memang tak ar. Aku bagi dekat pekerja aku (tauke kedai. hik3) suh dia adjust masalah tu. Aiiii dia tak habis belajar sebab cikgu dia dulu kena cirit birit masa nak ajar subjek "boot loop". Jadi dia hantar bos besar dia (pusat telefon sedunia.haha).

Aku ada juga sembang-sembang dengan en.google. Dia gosip dengan aku yang ada blog cerita pasal masalah aku ni. Tapi bila aku buat tak jadi pon. Tak tau lah kalau korang buat jadi.

Jom.... jom tengok.

Cara mengatasi masalah handphone Android yang boot loop, tidak mahu start, brick, lupa pin, password atau salah masukkan kunci pola.
Cara melakukan factory reset handphone Android melalui Recovery Mode secara lebih umum.

Apa itu Factory Reset (Reset Data Pabrik) Android?
Factory reset adalah suatu cara untuk mengembalikan software handphone/tablet Android ke kondisi seperti baru keluar dari pabrik. Factory reset pada umumnya dapat menyelesaikan hampir semua masalah yang disebabkan oleh kerosakan software. Sebagai catatan, proses factory reset akan menghapus semua data dan aplikasi yang tersimpan di memori internal telepon / tablet Android.
Pada umumnya Factory Reset dapat dilakukan melalui menu Settings (pengaturan) > Privacy (privasi) > Factory data reset (reset data pabrik). Namun bila kondisi handphonenya tidak mau start atau tidak mau masuk ke menu, maka untuk melakukan factory reset, harus melalui recovery mode.

Apa itu Recovery Mode Android?
Recovery mode Android pada dasarnya adalah suatu menu Android yang berguna untuk recovery atau memperbaiki kerusakan software Android. Pada beberapa tipe handphone, upgrade software dapat juga dilakukan langsung melalui recovery mode.Tidak semua tablet / handphone Android memiliki recovery mode, namun pada beberapa tipe Android, hal ini dapat diatasi dengan menginstall recovery modebuatan pihak ketiga, misalnya ClockwordMod recovery atau xRecovery.
Recovery mode akan sangat berguna bila Anda mengalami hal-hal sebagai berikut:
  1. Bila handphone Android tidak dapat start atau hanya berhenti di logo saja (biasa disebut boot loop Android). Hal ini bisa disebabkan oleh beberapa hal, misalnya akibat ada aplikasi yang error atau baru saja menginstall aplikasi yang tidak kompatibel dengan tipe handphone (dalam banyak kasus, setelah menginstall font changer).
  2. Bila handphone Android dapat dinyalakan, namun tidak mau meresponinput dari pengguna, misalnya layar Android tidak mau disentuh atau tidak dapat masuk ke menu telepon / tablet.
  3. Bila Anda lupa PIN, Password atau Anda terlalu banyak melakukan percobaan menggambar pola (pattern) pengunci ponsel Android yang menyebabkan Anda tidak dapat masuk ke menu.
  4. Kerusakan-kerusakan software Android lainnya.
Untuk melakukan factory reset via recovery mode secara garis besar dapat dilakukan dengan dua langkah mudah berikut. Namun sebelumnyado with your own risk (DWYOR) atau resiko ditanggung sendiri ok ;)
Berikut caranya:
Tahap 1: Masuk ke recovery mode
Untuk dapat masuk ke recovery mode Android, Anda harus mematikan dulu handphone / tablet > tekan dan tahan beberapa button Android sekaligus (misalnya tombol vol Up + Vol Down + power secara bersama-sama) > Anda akan masuk ke dalam recovery mode.

Cara masuk recovery mode (button yang harus ditekan)  berbeza mengikut jenis handphon.
Recovery mode hanya berupa tulisan saja. Dan didalam recovery mode, Anda tidak dapat menggunakan touch screenjadi untuk navigasi naik dan turun, biasanya menggunakan button volume (bergantung jenis handphone Android).

Berikut contoh tampilan recovery mode Android:
mengatasi handphone android lupa pin password atau pola pattern pengunci

Tahap 2: Lakukan Wipe Data / Factory Reset
Setelah berhasil masuk ke recovery mode, yang Anda harus lakukan tinggal memilih fitur “Wipe Data / Factory Reset” setelah itu restart handphone Anda.

Agar Anda tidak bingung, berikut contoh cara melakukan factory reset pada handphone Android Samsung Galaxy Young:
  1. Pastikan bateri masih cukup banyak (minimal 70%)
  2. Matikan handphone
  3. Tekan dan tahan tombol Volume Up + tombol HOME + tombol Powersecara bersamaan selama beberapa detik > Anda akan masuk ke recovery mode Android
  4. Dengan menggunakan tombol Volume, arahkan kursor hingga berada di tulisan “Factory reset / wipe data”
  5. Tekan tombol HOME untuk memulai proses > harap sabar saat proses berlangsung
  6. Reboot handphone
Jadi, bila Anda mengalami boot loop pada handphone Android atau Anda lupa akan kata sandi atau pengunci pola handphone Android, yang perlu Anda lakukan hanyalah masuk ke recovery mode > lakukan Factory Reset / Wipe data.Sekarang yang menjadi masalah adalah banyak orang yang tidak mengetahui cara masuk recovery mode tablet / handphone Android miliknya.
Berikut adalah cara masuk recovery mode beberapa tipe handphone Android, bila ada tambahan tipe lainnya akan saya update di artikel ini. (diurutkan berdasarkan abjad merk handphone)
Note: Untuk masuk ke recovery mode, semuanya dilakukan dari kondisi handphone mati (off)
ACER
Cara masuk recovery mode Acer BeTouch E210:
Tekan Tombol Volume Down + Camera + Power Secara bersamaan > Ikuti petunjuk yang ada di layar (Thanks to Rio)
Cara masuk recovery mode Acer Liquid Metal:
Caranya sama seperti Acer BeTouch E210
CROSS
Cara masuk recovery mode Cross AD350 Android:
Tekan tombol HOME + Volume Down + Tekan tombol Power > akan muncul tanda /!\ > tekan tombol HOME (Thanks to Lafit)
CSL
Cara Masuk recovery mode Blueberry CSL Mi 410 Android:
Tekan dan tahan tombol Volume Up Volume Down + Power secara bersamaan > setelah itu tekan tombol HOME
Cara Masuk recovery mode Blueberry CSL Mi 320 Android:
Tekan Trackpad + tombol Volume Up + Power bersamaan
HUAWEI
Cara masuk recovery mode Huawei X3:
Tekan dan tahan tombol vol up + tombol Power
Cara masuk recovery mode Huawei X5:
Sama dengan X3, yaitu tekan dan tahan tombol vol up + tombol Power
IVIO
Cara masuk recovery mode IVIO DE88 (thanks to Priadi)
Tekan dan tahan Tombol Camera + Tombol HOME > tunggu hingga muncul logo Android, langsung tekan tombol MENU+BACK bersamaan. Navigasi menggunakan tombol Volume, untuk memilh atau OK gunakan tombol Camera.
SAMSUNG
Cara masuk recovery mode Samsung Galaxy Mini, Samsung Galaxy Ace dan Samsung Galaxy Fit Android:
Info lebih lengkap dapat membaca artikel: “Cara mengatasi Samsung Galaxy Mini yang terkunci” (klik)
Cara masuk recovery mode Samsung Galaxy Gio
Tekan tombol HOME + tombol Power
Cara masuk recovery mode Samsung Galaxy 551:
Tekan tombol huruf + tombol Power. Untuk navigasi atas bawah dapat menggunakan tombol panah, sedangkan untuk melakukan pilihan menggunakan tombol Shift.
Cara masuk Recovery mode Samsung Galaxy Pro:
Tekan tombol T + Tombol Power
Cara masuk Recovery Mode Samsung Galaxy Y (Young) GSM:
Tekan tombol Vol Up + tombol HOME + tombol Power secara bersamaan selama beberapa detik.
Cara Masuk Rec Mode Samsung Galaxy Y (Young) CDMA:
Matikan HP > Tekan tombol Power, saat muncul logo Samsung > tekan tombolVOL UP sampai masuk ke recovery Mode. Kalau handphone menyala normal masuk ke menu seperti biasa, matikan handphone lagi dan ulangi proses dari awal.
Cara Masuk Recovery Mode Samsung Galaxy W (Wonder):
  1. Matikan handphone
  2. Tekan tombol Volume Up + Tombol HOME (tombol tengah) + Tombol Powersecara bersamaan > tunggu sampai keluar logo “Samsung”, setelah itu segera lepas tombol ketiga tombol tersebut, dimulai dari tombol power terlebih dahulu.
  3. Bila muncul logo Android / gambar kotak dan anak panah > tekan tombolMENU (tombol sebelah kiri dari tombol HOME). Bila tidak berhasil masuk ke recovery mode, ulangi lagi tahap 1.
Cara Masuk Recovery Mode Samsung Galaxy Tab 7″ (P1000) / Tab 7 Plus (P6200)
Matikan Tablet lalu Tekan tombol Volume UP + Tombol Power secara bersamaan sampai layar menyala

Demikianlah sedikit tutorial cara memperbaiki handphone Android yang tidak dapat start, bootlop, brick, lupa password, PIN, salah memasukkan pattern / pola pengunci Android, dll.

----------------------------------------------------------------------------

Baguskan infonya. Aku jumpa dari seberang tau. Tak salah kongsi kalau memang berguna. Banyak info dia bagi pasal telefon. Ni link dia. SINI.

***bilalah dorang nak pulangkan telefon aku ni. (T_T)v

Thursday, 16 February 2012

A Cup of Tea




A group of students, highly established in their careers, got together to visit their old teacher. Conversation soon turned into complaints about stress in work and life.
Offering his guests tea, the teacher went to the kitchen and returned with a large pot of tea and an assortment of cups – porcelain, plastic, glass, crystal, some plain looking, some expensive, some exquisite – telling them to help themselves to the tea.

When all the students had a cup of tea in hand, the professor said: ‘If you noticed, all the nice looking expensive cups were taken up, leaving behind the plain and cheap ones. While it is normal for you to want only the best for yourselves, that is the source of your problems and stress.


Be assured that the cup itself adds no quality to the tea. In most cases it is just more expensive and in some cases even hides what we drink. What all of you really wanted was tea, not the cup, but you consciously went for the best cups… And then you began eyeing each other’s cups too.

Now consider this: Life is the tea; the jobs, money and position in society are the cups. They are just tools to hold and contain Life, and the type of cup we have does not define, nor change the quality of Life we live.

"Sometimes, by concentrating only on the cup, we fail to enjoy the tea Allah has provided us.’ Allah brews the tea, not the cups. Enjoy your tea".

Saturday, 21 January 2012

Anda Tak Puas Hati Dengan Roomate Anda??



1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate masok balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka ****h, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka ****h dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau. kalau dia bela ikan, cer tambahkan *milo, *teh, * sirap (*yang mn2 berkenaan) atau lebih mujarap untuk hormon ikan anda, beli je air gas tuang teruih.. hasilnya terbaik.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkejut sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.