Doakan Kejayaan Seluruh Umat Islam di Dunia.. #PrayForUmmah
Rabbir Yassir Wala Tu'assir Rabbi Tammim Bil Khair

Wednesday, 27 April 2016

Twenty Hi FIVE!

Assalamuaikum.. Bismillahirrahmanirrahim.

Hari ni genaplah umur kami 25 tahun dan usia blog ni 12 tahun. Alhamdulillah..

























Berada di pertengahan usia 25 yang kini sedang membina kerjaya, perkuatan ilmu agama dan menjawab serangan soalan-soalan bila nak kahwin.. aha!

Alhamdulillah masih diberi peluang untuk hidup di muka bumi Allah ni dan berada dalam hidup masih mempunyai kedua orang tua dengan sihat wal-afiat. Alhamdulillah!

Ada apa dengan 24?

- Di usia yang mencari kerja, rezeki aku berada di Dell dan kini Alhamdulillah dah setahun berada di syarikat yang gah dengan product IT.
- Di beri peluang untuk bersama promediatajdid dan menyelami diri ke dalam ilmu agama yang lebih luas dan kini masih belajar dan tidak pernah berhenti untuk memahami dan mendalami ilmu agama.
- Kahwin? Insya-Allah, masih berdoa agar dipertemukan jodohnya kelak. Doakan saya! Sapa xmau kahwin XD
- Masih membina sasaran diri ke arah yang lebih baik dan InsyaAllah teratur walaupun tak dapat nak capai sasaran yang sempurna.
- Dapat realisasikan hobi dengan membeli DSLR 70D.
- Kecewa? Selalu ada.. haha tapi ambil masa untuk tangani, harap diri dapat motivate untuk lebih kool.


Twenty Hi-5 Planning

- InsyaAllah kalau jodoh sampai, kita proceed. :)
- Kebahgiaan keluarga, ummi abah ada juga wish planning saya untuk yang lebih baik.
- Tahun ni, dapat lagi anak buah, Doakan kakak first dipermudahkan segala urusan.
- Tak banyak sangat planning sebab saya jenis planning last minutes, jadi apa yang tercapai nak buat, saya akan proceed. Apapun setiap kali menjelang usia, kita perlu motivate kan diri untuk jadi yang lebih baik dan kehadapan.

Saidina Umar r.a. pernah berkata :
“Celakalah bagi orang Muslim yang hari ini lebih buruk dari hari semalam dan hari esoknya lebih buruk dari hari ini.” 
"Beruntunglah orang yang hari ini lebih baik dari semalam, terpedayalah orang yang hari ini sama seperti semalam, dan celakalah orang yang hari ini lebih buruk dari semalam..Yang paling jauh, bukannya bintang, mentari pun bukan jua rembulan tetapi adalah masa yang berlalu dan tidak akan kembali..kelmarin yang luput menjadi secancang kenangan, semalam yang terluput mengukir sesalan..yang ada hanya hari ini & akan datang..gunakanlah hari ini dengan sebaik mungkin kerana esok belum tentu milik kita, sedangkan semalam telah pergi buat selamanya.."
Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.
( Surah Al-asr,  103 : 1-3 )


Kepada Followers!

- Terima kasih kerana sudi melawat dan subscribe blog kami yang tak berapa gempak dari segi penulisan dan posting.. Jika ada salah silap, mohon maafkan kami dan kami masih membuka ruang komen dan kritikan membina untuk memeriahkan blog ini. Tanpa anda, tak sampai la 12 tahun penyiaran blog ini. Terima kasih! Syukran! May Allah Bless You! Jazakallahu Khair!

p/s : So, siapa dlu yg nk habiskan zaman bujang nie? Kita tunggu n lihat.
#Pray for myself #Pray for Ummah!