Doakan Kejayaan Seluruh Umat Islam di Dunia.. #PrayForUmmah
Rabbir Yassir Wala Tu'assir Rabbi Tammim Bil Khair

Saturday, 18 July 2009

Perantauan Pertama di Sik, Kedah D.A





Alhamdulillah.. sempat juga aku menulis tentang pengalaman aku selepas seminggu di buli oleh segelintir senior-senior yang bajet bagus. Maaflah wahai senior yang berkenaan.. saya ni budak baru, perlukan tunjuk ajar bukan warisi kegilaan kuasa anda untuk junior saya di semester seterusnya.. kamu juga manusia, begitu juga dengan saya.. Saya faham dengan aspek disiplin dan sewaktu dengannya.. Saya rasa kesian dengan seorang kawan saya nih.. dia pergi tandas tapi tak minta izin (memang salah dia pun, yealah bagi orang lain semua risau) tapi cara awak menghukum dia agak memalukan dia.. mana tak malunya, dia suruh gi minta maaf kat semua kawan2 batch aku.. memang agak malu... tapi Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar sampai ke hari akhirnya. Hari akhirnya pula.. kena gi minta autograph si senior2 nih (kiranya nak eratkan lagi silaturrahim la tu.. hehehe..) xpelah.. arahan diterima.. gi la pulun minta sain si akak2 dgn abg2 nih.. macam2 la ragam.. kena cari namalah.. demand nama nak penuh.. ada gak gang2 batch aku ni.. siap minta no. fon lagi.. hmm.. sorry la aku xminta dan xminta sangat nak minta2 no. nih... Minggu MSR berakhir selama 4 hari berlangsung.. letih sesangat.. tidur confirm xcukup.. lepas tu.. hari jumaat pagi kami di introkan dengan kelas (Course Artikulasi - Pra-Sijil Titian dari GIATMARA) sebelum nak masuk IKM, aku ambik dulu kursus ni...oklah nanti aku update lagi citer pasal permulaan perjalanan karier pendidikan aku ni... hehe..

No comments:

Post a Comment